Een Hoekkeuken is een Van de Meest Praktische KeukensDe keuken is langzaam weer terug aan het komen als plek waar men voor de gezelligheid samen zit. Het is dus niet alleen maar de plek waar het eten bereid wordt en waar men dan ook alleen gedurende die bezigheden te vinden is.


De leefkeuken


Eeuwenlang was de keuken de plek waar men als eerste naartoe liep als men ergens op bezoek ging. Dat is vanaf de jaren zestig langzamerhand verdwenen doordat men er steeds minder lang hoefde te verblijven. Er kwam steeds meer handige keukenapparatuur en voor de bereiding van het eten hoefde men niet meer noodgedwongen uren per dag in de kookkamer aanwezig te zijn. De trend van steeds meer en steeds handiger apparatuur heeft zich doorgezet en tegenwoordig is er zo veel luxe keukenapparatuur, dat men in een mum van tijd allerlei lekkere gerechten en dranken kan bereiden zonder de handen echt te hoeven vuilmaken. Het koken zelf is daardoor ook een trendy bezigheid en de kookkamer wordt dus niet meer geassocieerd met hard werken, maar met een plek waar het leuk vertoeven is.


Gezellige inrichting


De inrichting van keukens is daarom ook veel gezelliger geworden in de afgelopen jaren en een keukenblok, en de plek er omheen, wordt weer gezien als een plaats waar men gewoon veel vertoefd. Misschien is dat ook wel een van de redenen dat hoekkeukens meer dan ooit worden aangeprezen in de lifestyle magazines als ideale keuken. Door het gebruik van een hoekkeuken heeft men namelijk alles dichter bij de hand, loopafstanden zijn kleiner en de hoekruimte wordt bovendien optimaal benut.


Een hoekkast heeft de grootste bergruimte


Heeft u wel eens in de hoekkast van een hoekkeuken gekeken? Het valt dan op dat er een zee van ruimte is. Veel ruimte zit ver weg van het deurtje, maar men heeft natuurlijk ook plaats nodig voor spullen die men niet elke dag gebruikt en daarvoor is die hoekkast de ideale opbergruimte.


Hoekkeukens zijn dus erg praktisch


Door het plaatsen van het keukenblok aan weerszijden van de hoek, creëert men dus extra ruimte en zorgt men dat alles binnen handbereik is, van keukengerei tot wasbak tot kookplaat. Het zijn dus met recht zeer praktische keukens.


Lees Meer:  http://www.janvansundert.nl/keukens

FECHA: a las 11:24h (513 Lecturas)

TAGS: keukens, keuken

EN: Marketing online